Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Консервативната партия на Великобритания оттегли подкрепата си за двама разследвани за хазартни залози свои кандидати

Консервативната партия на Великобритания оттегли подкрепата си за двама свои кандидати за депутати "в резултат на продължаващи вътрешни разследвания" заради предполагаеми залози по повод на парламентарните избори на 4 юли, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявление на партията.
"В резултат на продължаващи вътрешни разследвания заключихме, че вече не можем да подкрепяме Крейг Уилямс и Лора Сондърс като кандидати за депутати на предстоящите парламентарни избори", заяви говорител на партията, която според социологическите проучвания ще загуби вота.
Уилямс, който е близък сътрудник на британския премиер Риши Сунак, по-рано този месец се извини, че е направил залог кога ще бъдат изборите.
Скандалът ескалира миналата седмица, когато медиите съобщиха, че Kомисията по хазарта във Великобритания проверява твърдения за неправомерни залагания от страна на втори кандидат за депутат - Лора Сондърс, заедно със съпруга ѝ Тони Лий, директор на предизборната кампания на партията. Лий си е взел отпуск от заеманата от него длъжност.
Говорителят на Консервативната партия каза, че се е свързал с комисията по хазарта, за да се увери, че решението на партията да оттегли подкрепата си не компрометира воденото от нея разследване.

c