Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Коалиция ПП-ДБ се регистрира в РИК Добрич, водач на листата е Ивайло Мирчев

Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" се регистрира в Районната избирателна комисия в Добрич

Ивайло Мирчев е  икономист и маркетинг директор в две български ИТ компании. Избран е за депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където е зам.-председател на комисията по енергетика и член на комисията за контрол над службите за сигурност.

В 48-ия парламент е изключително активен по въпросите за енергийната независимост на България от Русия, подкрепата за Украйна с военна и хуманитарна помощ, превъоръжаването на българската армия и противодействието на ревизията на Изборния кодекс от Хартиената коалиция. Вносител и съвносител на редица законопроекти, сред които този за възможността държавата да поеме оперативния контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас”. Отправя множество въпроси и питания към изпълнителната власт.

Ивайло Мирчев: Има как да се откъснем от корупционното дъно, да си подредим къщичката, да си реформираме институциите и всичко заедно да допринесен за една по-независима, богата и сигурна България.

Очакванията ни са да имаме поне двама депутати от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, заяви пред журналисти Йорданка Костадинова, която регистрира листата. Тя е депутат от последните два парламента, на второ място в листата за извънредния вот на 2 април. Тя подчерта, че приоритетите на коалицията на национално ниво са достъпно качествено здравеопазване, образование, енергийна независимост, по-малко административни тежести за бизнеса и, не на последно място, върховенството на правото.

Йорданка Костадинова

„Ние сме добър екип, който работи през цялото време, независимо дали сме в парламента или не. Ще продължим да работим усилено на местно равнище в контакт с гражданите и вслушвайки се в проблемите им“, посочи Надежда Пампорова от "Да, България" в Добрич, шеста в листата. Тя увери, че ще продължи работата, започната от депутатите в предходните два парламента, за създаването на филиал на Медицинския университет. "Нова тема за нас, но не и тема, за която не сме работили, е спортът в Добрич. Спортът, за който се отделят средства, но не всички стигат до Добрич. Високо спортно майсторство е тема, на която се обръща внимание, но на спорта в училище, достъпен за всички ученици, е нещо, за което ще работим", увери тя. И посочи, че е много важно да се осъществи идеята за бизнеспарк. "Тя обаче ще остане недоносче, ако Добрич не бъде свързан с големите пътни структури в страната“, посочи още Надежда Пампорова.

Надежда Пампорова

По думите на Йорданка Костадинова в последния парламент много малко проблеми бяха решени, тъй като нямаше излъчено правителство. „Но, това, което успяхме да направим в последната седмица, и то има отношение към Добрич, е, че Народното събрание успя да приеме закон, с който да осигури допълнително заплащане на областните и общинските болници, с което могат да се осигурят парите, гласувани в КТД т.е. лекарите да получат 2100 лева, медицинските сестри – 1500 лева и 910 лева за санитарите. Те вече трябва да се получават“, подчерта тя. Припомни, че в 47-ото Народно събрание ние успяхме с всички колеги, избрани от Добрич, подадохме ръка и заедно се борихме за филиала на Медицинския университет. Това е една обща кауза и по същия начин трябва да се обединим и за се подобри инфраструктурата в област Добрич.

Според Милена Керанова, областен лидер на ДСБ, област Добрич умишлено се неглижира. „Смятам, че централната власт не мисли за нашата област. Затова стремежът ни е нашето обединение да излъчи силно правителство, което наистина да мисли за нас.

Милена Керанова

Като обединение ние винаги се стремим, като обединение коалиция „Демократична България“, а сега и в коалиция с Продължаваме промяната, е да надграждаме това, което правим през годините. Знака, който даваме този път, е, че от всяка община от нашата област има представител. Сигурна съм, че всеки може да намери своя кандидат, за когото да гласуват и който да отговаря за техните проблеми на местно ниво“, каза още тя.

„Обединихме се, за да победим. Ще водим положителна кампания със срещи с хората, защото крайно време е политиците да чуят техния глас. Ще стимулираме хората да излязат да гласуват на 2 април, за да можем да направим живота в България по-добър. Искам да помоля всички граждани на Добрич да излязат и да гласуват, защото бъдещето на Добрич зависи от тях. Надали, ако имат бизнес ще оставят някой друг да решава в каква посока да тръгне той. Това е моето послание – да излязат всички и да гласуват на 2 април“, подчерта Йорданка Костадинова.

В кандидатската листа на коалиция "Продължаваме промяната– Демократична България" за 8-ми Многомандатен избирателен район Добрич участват:

  1. Ивайло Мирчев - икономист и маркетинг директор;
  2. Йорданка Костадинова - фармацевт и здравен мениджър;
  3. Галина Събева - здравен специалист;
  4. Асен Атанасов - адвокат от Балчик;
  5. Марин Маринов - лекар, ортопед;
  6. Надежда Пампорова - архитект;
  7. Ивайло Киров - юрист;
  8. Жеко Петков - юрист от Тервел;
  9. Евгени Чобанов - лекар от Каварна;
  10. Албена Симеонова - биофермер.

Галина Събева

Д-р Евгени Чобанов

c