Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Кметът на Перник бе първият гост в инициативата "Лидери срещат лидери", организирана от ОУ "Св. Иван Рилски"

Кметът на Перник Станислав Владимиров е посетил Основно училище (ОУ) "Св. Иван Рилски", съобщиха от учебното заведение. Поводът за гостуването му е инициативата "Лидери срещат лидери", която представителите на Ученическия съвет организираха за 120-ата годишнина на школото.
В първата от поредицата предстоящи срещи възпитаниците на ОУ "Св. Иван Рилски" са задали различни въпроси към Владимиров за професионалния му път и развитието на младежките дейности в общината. Кметът е разказал пред учениците за проектите, които предстои да се изпълнят още тази година. На въпрос коя е най-голямата му мечта, градоначалникът е отговорил, че тя е свързана с това Перник да стане най-добрият град за живеене. "С каквото и да се занимава човек, в основата на успеха стои това да си добър, да мислиш добро, а също - да се интересуваш и да имаш очи за нуждите на хората около теб. Това е фундаментът, върху който може да стъпи и да се осъществи всяка мечта", е заявил Владимиров на срещата. Кметът е пожелал на младите хора да бъдат смели, мечтаещи и знаещи, че личният успех винаги повлиява върху този и на останалите хора.
Инициативите по повод 120-ата годишнина на ОУ "Св. Иван Рилски" продължават. Вчера учениците се срещнаха със световния шампион и почетен гражданин на Перник Иво Ангелов. Той дойде по покана на преподавателите по физическо възпитание и спорт към учебното заведение.

c