Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще предложи промени в структурата на местната администрация

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова обяви пред журналисти, че ще предложи промени в структурата на местната администрация, които се очаква да бъдат гласувани от Общинския съвет през януари. Предложената промяна е по отношение на ръководните кадри, като броят от 145 служители на администрацията ще се запази.
Предложените промени касаят главно ресорите “Проекти с външно финансиране” и “Строителство, екология и транспорт”, посочи Стоянова. Тя ще предложи създаване на допълнителни дирекции. По отношение на проектите в Община Казанлък предстои изключително много работа, ще бъде необходимо да се работи по проекти по програмата за Интегрирани териториални инвестиции. Имаме повече от 60 проекта в идейна фаза, които е необходимо да се разработят и да се осъществят”, мотивира предложението си кметът и подчерта, че те са стратегически важни и обхващат различни сфери.
Стоянова напомни, че в Държавния бюджет Община Казанлък има одобрени четири мащабни проекта, за които предстои да бъде подадено искане за изпълнение и да се вземат първите аванси. Кметът добави, че гражданите ще трябва да избират между няколко идейни проекта за изграждането на новата мултифункционална спортна зала. “Към момента към предложенията, публикувани в сайта, има интерес и се надявам да получим подкрепата на гражданите, за да изберем най-функционалния вариант и да го осъществим. Искаме там да могат да тренират всички спортни клубове”, каза Галина Стоянова. Община Казанлък има и три одобрени проекта по Националния план за възстановяване и устойчивост. По тях се предвижда ремонт на сградите на Общината и военния отдел и на детската градина в село Енина. Към този ресор ще предложа допълнително да се назначи директор на Дирекция с отдели за проектиране, строителство и изпълнение на проектите, посочи кметът.
Към ресор “Строителство, екология и транспорт” Стоянова също предлага да се обособят две дирекции. Строителството и инвестициите са много, те няма да намалеят, предстои и втори етап на проекта за обществен транспорт, както и редица други дейности за подобряване на инфраструктурата. В сферата на екологията също е необходим повече експертен състав, смята кметът. Тя посочи, че предстои разширение на системата за управление на отпадъци, отваряне на строителното депо в Шейново, осъвременяване на проекта за създаване на нова площадка за строителните отпадъци.
Галина Стоянова няма да предлага преразпределение на заместник-кметските места. “Бих искала да ги назнача официално след гласуването на структурата от Общинския съвет, както и да бъдат избрани директори на дирекции на конкурсен принцип”, посочи тя. През идната седмица предстои кметът да запознае представителите на групите в Общинския съвет с предложенията си за структура на администрацията и за общински бюджет.

c