Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Каварна ще е домакин на 73-ото Държавно първенство за настолни корабни модели

В Каварна от 1 до 4 август ще се проведе 73-ото държавно първенство за настолни корабни модели - класи “С”. На 1 август ще се състои регистрацията на участниците и техническата конференция. Стартът му ще бъде даден на 2 август пред Художествената галерия „Христо Градечлиев“.

В Общинския детски комплекс ще бъде подредена изложба във връзка с Европейски морски ден.

Събитието е под патронажа на Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт, община Каварна и местния клуб по корабомоделизъм "Вимпел".

На 3 август ще се състои оценка на моделите от съдийската комисия, като те ще могат да бъдат разгледани и от граждани. На 4 август ще бъде обявено класирането по окончателния протокол от първенството, награждаване и закриване.

По същото време Каварна ще е домакин и на Държавното първенство – IV кръг за радиоуправляеми яхти - класи “F5”. То ще се проведе на средна буна (плажа на гр. Каварна). Ще бъде представена и изложба „25 години държавни първенства за настолни корабни модели“. Стартовете ще бъдат на 2 и 3 август, а на 4 август от 10.00 ч. ще бъде обявено класирането и наградени призьорите.

c