Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Капанският ансамбъл поздрави разградчани с концерт-спектакъла „Фолклорен Великден“

В навечерието на един най-светлите християнски празници Великден Капанският ансамбъл поднесе своя поздрав към жителите на Разград с празничен Великденски концерт. Почитатели и приятели на артистите от ансамбъла изпълниха залата на Общинския културен център, за да се насладят на изпълненията на танцьорите, музикантите и певците от формацията. Спектакълът включваше произведения от фолклорната съкровищница на капанския етнорегион от богатия репертоар на ансамбъла, събиран и обогатяван вече почти 60 години. 
Концертът "Фолклорен Великден" бе със специалното участие на гъдуларя Пейо Пеев и популярната тракийска певица с добруджански корени Ваня Вълкова. На сцената прозвуча оркестрово произведение, написано от гъдуларя специално за Капанския ансамбъл и негови обработки на песни на Ваня Вълкова.
Април е месец, наситен с множество събития за Капанския ансамбъл. След концерти в Разград и в областта, на 27 април артистите от ансамбъла ще станат част за втора поредна година от културната програма на фестивала „Семе българско“ в Севлиево. На фестивалната сцена на юбилейното Десето издание на културната проява артистите ще представят характерни и ярки произведения от капанския етнорегион. Гости на фестивала ще са и нестинарите от Разград Румен и Жулиета Иванови.

c