Неделя, 12 май 2024

12.05.2024

Последвайте ни

Кампания "Пица за смет" днес в Добрич

Ресторантите в Добрич в партньорство с Общината се обединяват, за да стимулират гражданите да почистят околоблоковите пространства и микросметища.

Днес, 28 април, срещу всеки 3 чувала с боклук гражданите ще получават ваучер по избор за пицариите, които участват в кампанията. Тя е с 10 пункта в Добрич, на които ще се раздават празни чували, а след това ще се приемат и събраните отпадъци.

Наградата е пица, защото това е любима храна на младите хора и с инициативата организаторите целят да ги стимулират да се включат.

Предвидени са 460 талона, което са 1380 чувала и очакваното количество боклук е между 10 и 25 тона дребни отпадъци. Ако ваучерите свършат, ресторантьорите са готови да осигурят допълнителни. След като бъдат събрани, отпадъците в същия ден ще бъдат извозени до депото за отпадъци в с. Стожер.

Ресторантите, които се включват са Орехите, Лагуна, Моцарела, Уно, Централ, Палермо, ЛаПица, Бакарди и Пица Италия. В кампанията, както с извозване на боклуците, така и финансово се включва и почистващата фирма.

Пунктовете за раздаване на чували и приемане на отпадъците са кв. “Рилци” - НЧ “Пробуда” / ЖП Гара Юг / Младежки център Добрич, паметник на Хан Аспарух / паметник на Деспот Добротица; ЖК “Балик” – площадка за събиране на отпадъци / ЖК “Балик” – бл. 20 пред детската площадка / паркинг пред СУ “Св. Климент Охридски” / ЖК “Строител” – пред бл. 58 / паркинг на ДКЦ 2.

Осигурени са чували и ръкавици за всички желаещи да участват в кампанията. За целта е необходимо да посетите удобния за вас пункт. Там ще получите чували и ръкавици. Връщате три пълни чувала с отпадъци и получавате своя талон за безплатна пица/консумация на стойност.

c