Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Как Миро започна да се занимава с музика в Добрич, разказва в "Гласът на България"

Как Миро започва да се занимава с музика и каква е историята на дует "Каризма", сподели той по време на предаването "Гласът на България".

"Нямам никого в семейството, който да се занимава с това. Мама е счетоводител, татко е строител. Едно време имаше детски учители, които наистина внимаваха, какво се случва с децата и са казали - "Това дете непременно трябва да го запишете на пиано", каза певецът, текстописец, продуцент и композитор Мирослав Костадинов (Миро) от Добрич.

След съвета от учителите родителите му купуват пиано, за което се платили "невероятно висока" цена и са го изплащали много дълго време със заплатите, които са били през онези времена, посочи певецът.

"След това бях в църквата, бях в "Златния орфей", обиколих всички музикални фестивали в България. След това направих един дует с едно момиче, защото се оказа, че нямам пари да издам първи си самостоятелен албум - момичето се казваше Галя, групата се казваше "Каризма". Ние се събрахме по неволя. Галя искаше самостоятелна кариера, аз бях окей, така или иначе бях готов с песните за първия албум - апропо, те отидоха при Дони, но това беше положението, това беше начинът да си платим наема с Галя", спомни си Миро.

Той посочи, че след 7 години се разделят с Галя като приятели, такива каквито са били и това е най-ценното, което е можело да си подарят в живота един на друг - да са приятели.

Прочуственото изявление от Миро бе последвано от бурни аплодисменти и подкрепа от публиката в залата.

Снимка: Стопкадър / bTV

c