Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Израелската армия обяви, че е разрушила структурите на „Хамас“ в северната част на ивицата Газа

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви днес, че военната  структура на ислямисткото движение „Хамас“ е разрушена в северната част на ивицата Газа, предаде ДПА.
Хагари каза, че „Хамас“ е имал две бригади с 12 полка в Северна Газа преди началото на войната преди три месеца. „Там имаше общо около 14 хиляди терористи“, заяви говорителят и допълни, че от началото на бойните действия са били убити редица командири на „Хамас“, унищожени са били оръжия и складове с боеприпаси, а израелските войници са открили и разрушили подземни тунели.
Само в бежанския лагер „Джабалия“ израелската армия е открила осем километра тунели с 40 входа.
Хагари обясни, че „Хамас“ вече не функционира в зоната по организиран начин. „В „Джабалия“ все още има терористи, но сега те действат без рамка и без командири“, каза той. Според него обаче все още се очакват спорадични ракетни нападения срещу Израел от района.
В момента израелската армия се стреми да унищожи структурите на „Хамас“ в централната и южната част на ивицата Газа. Според Хагари процесът ще изисква време и бойните действия ще продължат през цялата година.
Досега според Израел са били убити около 8 хиляди терористи след безпрецедентното терористично нападение на „Хамас“ и други групировки на 7 октомври. 

c