Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Изгоря къща в ремонт в село Безводица, други две бяха застрашени от голям пожар

Пожарът е тръгнал най-вероятно от изхвърлени отпадъци или незагасена цигара, след което вятърът го насочил към селото

Къща изгоря, а други две бяха застрашени, при голям пожар в село Безводица, между Добрич и Балчик, днес.

Силният вятър е причината за разпространяване на огъня, който е възникнал вследствие на действия на недобросъвестни граждани в края на село Безводица, където изхвърлят отпадъци, фас или други горящи предмети, съобщиха от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Била е засегната голяма площ. За щастие, пожарът е причинил само материални щети, няма жертви и пострадали.

Пожарът е тръгнал от края на селото и е обхванал една територия, след което вятърът е прехвърлил горящи частици през черен път и огнената стихия е продължила към други къщи, които са необитаеми. Те не са засегнати, но тревата около тях е изгоряла. Били са реално  застрашени.

Изгорялата къща е била в ремонт. С нов покрив, а вътре е имало много листи гипс картон, дървен материал. Собствениците й живеят в Германия. След като научили за пожара незабавно тръгнали към България.

Според началника на РС ПБЗН Балчик Стелиян Стойчев сигналът е късно подаден на тел. 112. Веднага след това пожарните екипи пристигнали и ликвидирали пожара. Гасенето обаче продължава, защото дървеният материал вътре още тлее.

Снимката е илюстративна

c