Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ивайло Мирчев, водач на листата на ПП-ДБ в Добрич: Ако намалим корупцията, можем да увеличим заплатите

“Ако икономиката се развива добре, ако спрем кражбите, ако намалим корупцията, можем да увеличим заплатите, можем да увеличим значително благосъстоянието на българите. Ако направим това, което румънците постигнаха, да реформираме страната си, ние можем за 10 години да имаме 40-50% по-високи заплати и пенсии.” Това каза на среща с граждани в Добрич лидерът на кандидат-депутатската листа на “Продължаваме промяната - Демократична България” в района Ивайло Мирчев.

Той изтъкна, че в Румъния доходите вече са чувствително по-високи от тези в България, защото в последните 8 години Румъния реформира съдебната си система. “Вкараха в затвора 50 министри, 2-ма премиери, над 100 депутати, 3-ма евродепутати, 400 кмета и няколко хиляди висши държавни чиновници и общински служители. Ние нямаме нито един осъден министър, нямаме нито един осъден депутат. Докарахме я до там, тъй като прокуратурата не работи", каза водачът на листата. И подчерта, че всеки лесно може да обещае високи заплати, но те няма да се случат, ако има кражби и корупция, ако няма инвеститори, които да правят бизнес, ако няма силна икономика.

"Страна, в която мафията си има главен прокурор, който управлява всички прокурори, мафията има всичко. Не искаме ние да сложим следващия Гешев, не искаме ние да сме следващия Бойко. Искаме така да направим, че никога да няма следващ Гешев и никога да няма такива нива на корупция в България", каза Мирчев.

Водачът на листата заяви, че целта на коалицията е да получи мандат за съставяне на правителство, за да може България да направи качествен скок. И обяви пет основни приоритета на бъдещето реформаторско управление: бързо влизане в еврозоната; бързо членство в Шенген; конституционна реформа на прокуратурата; реализация на европарите по Плана за възстановяване и устойчивост; модернизация на армията.

В срещата с избирателите от Добрич участваха и други кандидати от листата на ПП-ДБ - Йорданка Костадинова, Галина Георгиева, Асен Атанасов, Надежда Пампорова, Евгени Чобанов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c