Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Ивайло Мирчев ще води листата на коалицията ПП - ДБ в област Добрич

Ивайло Мирчев от ДБ ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" за Осми многомандатен район Добрич, научи Про Нюз Добрич.

Първото място в листата бе определено за ДБ. На втора позиция в листата се очаква да бъде депутатът от последните два парламента от "Продължаваме промяната" Йорданка Костадинова.

Очаква се листата на коалицията в Добрич да бъде регистрирана утре.

Ивайло Мирчев е роден в Добрич на 6 май 1980 година. Завършва бакалавър в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ със специалност Маркетинг, както и магистратура в БАН и със специалност Финанси. От 2010 година работи в сферата на Информационните технологии и списва личен блог на тази тема. През 2014 година основава компанията Pro Smart System, която разработва IoT решения, които помагат на хората да използват енергията в дома си по-разумно, със силен фокус върху изследователската и развойна дейност, както и международната търговия.

Народен представител от XLV, XLVI и XLVII и XLVIII Народно събрание, председател на постоянната Комисия по дигитализация, електронно управление и информационни технологии към XLVI народно събрание на Република България. Член е на Изпълнителния съвет на "Да, България!"

c