Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Ивайло Мирчев подаде сигнал до АДФИ за финансова инспекция в Oбщина Каварна

Народният представител от “Продължаваме промяната-Демократична България” Ивайло Мирчев подаде сигнал до Агенция “Държавна финансова инспекция” (АДФИ) във връзка с получена информация за нередности при възлагане на обществени поръчки в община Каварна.

В сигнала Мирчев е посочил, че гражданите на област Добрич са обърнали внимание на тенденция при провеждането на процедури за реконструкции, строително-монтажни работи и инженеринг в община Каварна, които се печелят само от две фирми - “АЛФА 2000” ЕООД и “ЛЮНИК” ЕООД. През последните две години, всяка поръчка с подобен предмет е спечелена или от “АЛФА 2000”, или от “ЛЮНИК”. Останалите кандидати обикновено се отстраняват и не се допускат до класиране.-

Проверка показва, че “АЛФА 2000” има двама служители, а основната икономическа дейност на “ЛЮНИК” ЕООД е товарен автомобилен транспорт. Гражданите от областта твърдят, че след като спечелят поръчките дейностите се изпълняват изцяло от подизпълнители.

Предвид всичко изброено, Мирчев настоява за извършване на финансова инспекция в Oбщина Каварна, с фокус върху обществените поръчки, която да даде убеденост на гражданите на областта, че публичният ресурс на общината се изразходва съгласно всички правила и в интерес на гражданите ѝ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c