Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

И от десето място Албена Симеонова ще работи активно за каузите на област Добрич

Албена Симеонова е еколог, Председател на Българска асоциация на  Биопроизводителите, член на Борда на Международната федерация на биоземеделските движения IFOAM EU. Тя е и биофермер от с. Любеново, община Никопол. В стопанството и́ се отглеждат по биологичен начин винени лозя и зърнени култури. Произвежда биологично вино. Председател  е на Фондация за околна среда и земеделие – една от най-старите неправителствени организации в страната. Член на Националния съвет на Зелено движение. Депутат в 45-ото, 46-ото и 48-ото Народно събрание Албена Симеонова, е част от листата на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България” в Добрич. За предстоящия вот на 2 април не е водач, а е на последното, десето място.

За някои е изненада, че досегашният водач на листата и народен представител в три парламента, е на 10-то място в листата на коалиция ПП-ДБ. Това има ли значение за Вас като отношение и като работа?

„Зелено движение“ е най-малката партия в коалицията, в резултат на което ние получихме само три водещи места. Едното е Търговище, което никой не иска, и са ни дали едно второ място в Бургас и едно второ място в София, които също са доста под въпрос. Защо в коалицията е решено водещото място в Добрич да не е на „Зелено движение“, аз не мога да отговоря.

Водачът на листата Ивайло Мирчев е родом от Добрич. С него работим много добре. Заедно сме посрещали групи от Добрич в парламента. Той проведе приемни за граждани тук. Няма никакъв конфликт между мен и него, представители сме на коалиционни партии и сме в перфектни отношения, разбираме се много добре. Вярвам, че той е много добра кандидатура.

Коалиция ПП-ДБ се регистрира в РИК Добрич, водач на листата е Ивайло Мирчев

Защо 10-то място?

Аз въобще нямаше да съм в листата и щях да отида в Плевен. Но толкова много хора ми се обадиха през последните три дни. В неделя техническият ми сътрудник преброи, че са ми се обадили 56 души, в понеделник обажданията продължиха и бяха над 80. Звъниха  ми земеделски производители, зеленчукопроизводители, пчелари, овощари, оранжерийни и биопроизводители, лозари, горски служители, преработватели, хора от селата, от градовете, с които сме били заедно и сме работили. Затова реших, че не бива да ги предавам и помолих да ме включат на последно място в листата, за да помагам. Ще дойда да работя в област Добрич самоотвержено и като доброволец. Ако някой ме харесва и иска да гласува за мен с преференция, да заповяда! В нашата коалиция преференциалното гласуване се толерира. Тъй като за „Демократична България“ в листата имаше отредени четири места, от „Продължаваме промяната“ отстъпиха последното десето място.

Ще продължавам така, както съм работила за Добрич и Добруджа, дори, когато не съм била народен представител. Така и сега ще продължавам да работя. Защото непрекъснато ми се обаждат по различни казуси и с различни проблеми, затова аз си довършвам работата. Навсякъде ще ме видите – в градовете, в селата, за да помагам в кампанията.

Листата на коалицията е единствената, в която има четирима депутати. Кои са проблемите, по които Вие лично ще работите!

Да, така е, и това са хора, които са се доказали в работата си в Народното събрание, както и тук на място. Продължавам да работя по проблемите, по които вече съм започнала работа. А след конституирането на новия парламент всички мои законопроекти, които са минали на първо четене, трябва да се внесат и да се защитят. Такива са законите за техническия коноп, за месните животновъди, за водите,  за горите, за забраната за изсичане във вододайните зони, за земеделските стопани с доходи под 100 000 лева, които да не се облагат, закон за биоразнообразието, за чистотата на атмосферния въздух, за Черноморското крайбрежие, за да не се допусне по-нататъшното му застрояване и презастрояване. Считам, че това са законопроекти, които имат голямо значение за региона на Добрич и Добруджа. Затова работата по тях трябва да бъде доведена до край.  

c