Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Христо Иванов: Оставайки вкъщи, гласувате за управление на ГЕРБ и ДПС

"Тази кампания е толкова мръсна, защото залогът е толкова голям. Прави се всичко, за да се потиска избирателната активност - за да бъдат убедени хората, че няма смисъл, че всичко е толкова гадно, че дори самата мисъл да излезеш да гласуваш отвращава. А ако все пак имаш някакви колебания да излезеш да гласуваш, ти се казва: „то няма смисъл, защото наесен ще има следващи избори“ - това написа в пост Христо Иванов - съпредседател на "Демократична България".
В него Иванов посочва още:
"Тези избори са много важни за ГЕРБ и ДПС, а още по-важно им е никой да не разбере, че са им толкова важни. На тези избори ще се разпредели огромна власт. Изобщо не става дума за 240 места в парламента и още 20-ина министерски позиции. Тази работа в последните години е малко сезонна.
Става дума за един огромен обем власт, която стои скрита. Това е така наречената дълбока държава. Над 30 регулатора в момента са с изтекли мандати, част от тях завършват втори мандат, без да са избрани за него. Цялата върхушка на съдебната власт също трябва да се преизбере. Това са позиции от по 5, 6, 7 години, от които зависи изключително много - много повече, отколкото зависи от отделен депутат или министър.
Ето за тази власт става дума сега. Именно заради това, че стигнахме до разпределението на тази власт, те събориха правителството. Защото видяха, че ние няма да се “спазарим” с тях да си я “делнем” - ⅓ за нас, ⅔ за тях. Видяха, че няма да легитимираме тяхното мнозинство в тази власт.
От това дали те ще успеят да презаредят тази власт, дълбоката власт, по старият начин, зависи целият политически модел в България. Зависи от това дали в КЗК, КФН, в службите, във ВАС, на позицията на главния прокурор, във Висшия прокурорски съвет ще сложат своите хора, които ще продължат да поддържат същото ниво на корупция, на безотговорност и на мачкане на тези, които по един или друг начин бъдат посочени. От това зависи дали ще продължи България по досегашния курс, или ще тръгне по нов начин.
И ако някой случайно не е разбрал, Пеевски си го каза директно: „Няма да им позволя да разбият българските служби, да разбият правосъдната система. Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски.“ Човекът лично обяви за какво става дума, ако някой не е разбрал. Борисов също е откровен, но малко сме отвикнали да го слушаме. Той всеки ден приказва различни неща и малко сме притъпили способността си да разбираме същинската негова оферта. Той казва така - ние ще управляваме с ДПС и премиерът ще се казва Бойко Борисов. Това беше казано по много начини от много хора от ГЕРБ.
Това е тяхната оферта за България. Тези от вас, които си мислят дали да излязат да гласуват трябва да разбират, че оставайки вкъщи, те ще гласуват за това. Това е залогът на тези избори.
Алтернативата я знаете - това са нашите усилия да се правят реформи. Сигурен съм, че през последните месеци всеки един от вас е имал десетки причини да бъде раздразнен, недоволен, разочарован. И с много от тези причини, ако започнем да ги изброяваме и анализираме, аз вероятно ще се съглася с вас. Но това е най-доброто, което можем да мобилизираме като обществен ресурс за промяна в България към момента. Тук не е въпросът за Христо Иванов или за Кирил Петков. Тук въпросът е с колко гласа я правим тази промяна. Защото промяна, която няма мнозинство зад себе си, е, в най-добрия случай, половинчата.
Вие сте мнозинството за промяна. Мнозинството за нормална европейска България. Застанете зад нас. С номер 14
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 
c