Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Година след отвличането и блудството 9-годишната Ева от Добрич отново се смее

Преди година, на днешния ден – 3 август, 40-годишният Страхил отвлече 8-годишната тогава Ева от центъра на Добрич. Отведе детето, подлъгано със сладолед, в краварника, където работеше. Заключвал я с часове в постройката, където живеел. Държал я вързана, защото плачела и искала да си отиде у дома. По-късно мъжът блудствал с момиченцето. Собственикът на кравефермата, чувайки, че детето плаче, го попитал кое е детето и защо плаче. Той излъгал, че е на приятелката му и че трябва да го заведе в Добрич. Тогава собственикът на кравефермата предложил да ги закара до Добрич и ги оставил до подлеза на градския парк. Там Страхил оставил детето, което беше намерено от минувачи. По-късно и той беше задържан.

Преди месец Окръжният съд в Добрич потвърди присъдата на Районния съд от 6 години затвор за 40-годишния мъж. 

Майката на отвлечената 8-годишна Ева от Добрич: Родители, пазете децата си!

През тази година Ева не живее в Добрич. Заедно с двете си сестри тя е в друг град, при близки, каза за Про Нюз Добрич нейната майка Людмила Исмаилова. Изпратих ги при нея, защото Ева плаче за тях, обясни майката. Предвижда момичетата да се върнат да живеят и да учат отново в Добрич след две години. „Ева все още не иска да се връща в Добрич. Засега е най-добре там да учат“, добави майката.

По думите й детето вече преодолява психическата травма от случилото се. „С много усилия успяхме да стигнем до това, че приема нещата като детска игра. Психолози работиха с нея и продължават да работят. Вече не сънува кошмари. Дори се смее често, също като другите деца на нейната възраст. Вече е пълноценно дете“, каза още Людмила Исмаилова.  В момента момичетата са на почивка на море.

По искане на майката Окръжният съд разгледа като втора инстанция делото, като той потвърди присъдата на районните съдии от шест години затвор за Страхил. „Доволна съм, че той ще си получи нужното наказание. Вярвам, че след изтичането на шестте години, ще има друга присъда“, каза още тя.

c