Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Главният секретар на МВР награди полицаи от Генерал Тошево за разкрития въоръжен грабеж

Директорът на Областната дирекция отличи служителите, спасили човешки живот по време на изборите

39 служители на Областната дирекция на МВР в Добрич са наградени във връзка с утрешния професионален празник, съобщи директорът й ст. комисар Красен Торимацов.

Деветима са полицаите, наградени със заповед на главния секретар на МВР, като седем от тях са отличени във връзка с разкрития за кратко време въоръжен грабеж на казино на територията на РУ Генерал Тошево. Също със заповед на главния секретар са наградени двама полицаи от патрулно постова служба на РУ Шабла за отказан подкуп от румънски шофьор, като незабавно са го задържали, за което има и образувано досъдебно производство.

Като на филм: Обир на игрална зала в Ген. Тошево, с изстрели, завързани и задигнати 30 000 лева

Със заповед на директора на ОД на МВР са наградени останалите 30 служители от дирекцията. Сред тях и служителите от  Първо РУ, спасили човешки живот. Припомняме, че в деня на изборите полицаите, изпълнявали задачи по охрана на обществения ред пред изборна секция виждат как гражданин припада. Те му оказват незабавна долекарска помощ до идването на спешните екипи. Впоследствие става ясно, че, благодарение на техните действия, човекът е спасен. 

Застъпник припадна пред секция в Добрич, полицаи го спасиха

Останалите служители са наградени за отлични резултати, за постигнати високи резултати в служебната дейност, както и при изпълнение на отделни задачи.

Ст. комисар Красен Торимацов честити предстоящия професионален празник на всички колеги с пожелание да са живи и здрави и много успешни.

c