Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Като на филм: Обир на игрална зала в Ген. Тошево, с изстрели, завързани и задигнати 30 000 лева

Извършителите са с богато криминално минало - кражби, грабежи, палежи

Извършен на 29 януари тази година грабеж на територията на Генерал Тошево. Двамата съучастници са задържани, и двамата са от града. Единият е

На 22 и 37 години са двамата извършители на извършения на 29 януари тази година грабеж на територията на Генерал Тошево, съобщи на брифинг говорителят на Районната прокуратура  Добрич д-р Даниел Илиев.

В ранните часове на 29 януари, около 3 часа след полунощ, двамата влезли в игрална зала „Escape“. По-възрастният стрелял с газов пистолет. След това двамата обирджии повалили крупието на земята и завързали ръцете й на гърба с шведска лента.  Отишли зад бара, откъдето задигнали 5 000 лева, лаптоп и мобилния телефон на крупието.

Намерили метален сейф с 25 000 лева, който също взели.

По това време в игралната зала не е имало клиенти. Обектът няма жива охрана, а само паник бутон, но крупието не успяла да го натисне. Има камери за видеонаблюдение, като записите са иззети.

Двамата съучастници се разделили. Единият скрил дрехите, с които са били облечени, а другият – на парите.

Междувременно крупието успяло да се развърже и да се прибере у дома, откъдето, заедно със съпруга си подали сигнал за извършения обир.

И двамата са многократно осъждани – за кражби, грабежи, а единият има в досието си и присъди за палежи.

След подаването на сигнала от крупието е започнало издирването на извършителите. Малко по-късно през деня те са установени и задържани за срок от 24 часа. Повдигнати са им обвинения за извършен грабеж в условията на съучастие. С постановление на наблюдаващия прокурор задържането им е удължено до 72 часа. Днес предстои да се внесе  и искане в Районния съд в Ген. Тошево за  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържаните В.И. и К.М.  

 

 

c