Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Германец от село край Добрич с акция в родината си в помощ на пострадалите от пожарите у нас

Йенс Хесе е роден в Гросенхайн, близо до Дрезден, през 1969 г. Прекарал младостта си в източна Германия до 1990 г. в Пирна близо до Дрезден, а през 1990 г. се мести в Равенсбург на Боденското езеро.

По професия е техник съм по метална и корабостроителна техника.

Преди три години емигрира в България, тъй като препоръката на семейния му лекар е да бъде на море заради здравословен проблем.

Сега живее в село Преселенци със 7 кучета, всички прибрани от улицата.

След огненото бедствие у нас, при което много хора загубиха домовете и препитанието си, той решава да организира кампания за набиране на средства сред сънародниците си.

„Няма значение, че съм германец. Тук е моят нов дом, всички сме едно семейство, запазих човечността, която много хора изглежда са загубили“, така Йенс Хесе обяснява защо е инициирал кампанията.

Нарекъл я е „Помощ за пострадалите от пожари в България“, като платформата дава възможност да се следи кампаниите за набиране на средства на живо, да се види всеки дарител и дарената сума.

Йенс се надява в скоро време да се събере сумата, която е обявил като цел – 20 000 евро, за да може да занесе средствата на нуждаещите се българи. „Надявам се, че в близко бъдеще ще се включат много дарители и ще постигнем възможно най-голяма дарителска сума“, казва Йенс.

„Отчаянието на хората в България е пълно. В селото все още горят пожари. Докато видят пламъците, вече е твърде късно да спрат огъня да стигне до селото. Помагаме с дарения на хората в България, които загубиха всичко в големия пожар в селата. Заради пожара и последвалите гасителните работи много хора загубиха всичко, което притежаваха. Спешно се нуждаят от дрехи и материали за нови къщи за себе си и близките си. Те нямаха много и живееха при скромни условия, но малкото, което имаха, беше изгубено в огъня...

Моля всички да помогнат на хората с дарение...

Всеки цент е нужен, защото сега имат нужда от нов апартамент, къща и разбира се дрехи... Нямам думи и се надявам, че всеки, който може и иска да помогне на хората тук в България, го прави..“, пише в апела си към германците Йенс.

c