Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Георги Чешмеджиев и Константин Тодоров са победителите в благотворителния турнир по тенис в подкрепа на 17-годишния Мариян

Благотворителен турнир по тенис в подкрепа на 17-годишния Мариян Давидов се проведе днес в Смолян. Момчето страда от лимфобластна левкемия и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина.
Организатор на събитието е тенис клуб "Смолян 2013". Надпреварите се проведоха в две групи - деца и възрастни. Въпреки високите температури, състезателите преминаха през всички етапи на състезанието, която приключи привечер.
Средствата се събират в кутия за дарения, както и със символична такса за състезанието.
Победител в групата на децата е 11-годишният Костадин Тодоров, който игра на финала с Константин Симов. При мъжете първи стана Георги Чешмеджиев, който победи в последния двубой Божидар Русинов. Купите бяха осигурени от тенис клуб „Смолян 2013“.
„Радостното е, че имаше интерес към турнира, както и от страна на състезателите, така и от публиката. Дарения идваха да оставят и хора, които тренираха на стадиона. Толкова съм трогната, защото доброто ще спаси света“, каза Анастасия Чолакова – член на Управителния съвет на клуба. Тя добави, че средствата ще бъдат преброени утре и преведени по сметката на бащата на болното дете.
Турнирът по тенис на корт е поредната благотворителна инициатива в Смолян, която подава ръка за лечението на Мариян.
 

c