Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Генерал Тошево посреща в събота Добруджанската лавандулова фиеста

На 29 юни, събота, площад "Бялата лястовица" в Генерал Тошево гостоприемно ще посрещне участниците в Туристическата лавандулова пътека, които рано в събота сутринта ще се отправят на пешеходна разходка до едни от най-великолепните лавандулови насаждения в околностите на града.

Модерна арт инсталация, проектирана специално за празника, ще предостави възможност за снимки, почивка с лавандулова лимонада и приятен разговор сред аромата на лилавата омая.

ТД "Добруджанец" са традиционен организатор на туристическата пътека, а важна част от нея е опознавателното посещение в дестилерия за етерични масла.

В 10 ч. символично открива врати Базарът на лавандулови и био продукти, занаяти и приложни изкуства. Нежни парфюмни ухания, козметични продукти, вкусни био-храни и изящни изделия ще предложат нашите традиционни участници. Лавандулова работилница ще събере на едно място творчески ориентирани, сръчни и любопитни към познанието участници.

Детският модул пък освен анимация, включва и конкурс "Крал и Кралица на Лавандулата".

Колекционерите от Авто Мото Клуб Толбухин пристигат още в ранния следобед с шествие от супер-трабанти, колекция, която заслужава и трябва да се види. Тази година класирането за най-впечатляващ експонат, най-добра реставрация и останалите категории ще бъдат определени от публиката.

На лавандуловата сцена отново ще гостуват млади и с бъдеще в музиката изпълнители от Тракийския формат на фестивала.

А в края на деня безспорните звезди на българската поп и денс музика братя Аргирови ще  припомнят защо са толкова любими на публиката.

Организаторите обещават един великолепно съчетан празник, посветен на плодородната, необятна Добруджанска земя, на нейните работливи стопани, на музиката, песента и душата, покорена от вълшебното очарование на лавандулата.

 

П Р О Г Р А М А

09:00 ч. Лавандулова туристическа пътека - пешеходен преход до близките лавандулови насаждения на „Павлови Фууд Индъстрийс“, арт-инсталация за снимки, посещение на дестилерия за етерични масла в околностите на Генерал Тошево, организира ТД „Добруджанец“.

Целодневна фото-изложба на открито

10:30 ч. Лавандулов базар

11:00 ч. Лавандулова работилница

14:00 ч. Детски лавандулов празник

Конкурс „Крал и Кралица на Лавандулата 2024“

15:00 ч. Парад на Ретро-автомобили „Трабантиада“

19:00 ч. Приветствие от организаторите на Националния Фестивал на Лавандулата‘2024

19:10 ч. Музикална програма

19:30 ч. Гала-концерт на братя Аргирови – „40 години на сцената“

c