Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Футболен камп в “Албена” събра международни треньори и млади таланти

През изминалите две седмици в к.к. “Албена” се проведе поредния футболен камп за деца на възраст между 7 и 13 години. Заниманията на младите таланти бяха водени от треньори от България, Англия, Германия и Хърватия, организатор на кампа са Георги и Александър Захариеви от Campionia.

Идеята на организаторите е да съберат най-добрите млади футболисти и най-добрите треньори заедно. През април тази година организаторите са посетили и Англия, където са провели едноседмичен лагер и с контролни срещи срещу Уулвърхемптън, Бирмингам и Астън Вила.

Специален гост на кампа е бил Колъм Бърстън, старши треньор на У16 отбора в английския колеж Брукхаус и асистент-директор на академията там. Той е изнесъл кратка презентация относно стипендиите, които колежът предлага на талантливи млади футболисти.

Треньорите по време на кампа са Адриан Ганчев с богат международен опит, Кирил Мицов с изключително дълбоки познания за холандската методика Корвър, Калоян Димитров, бивш национален състезател, по плажен футбол, Ренато Пирша, който е директор на Корвър за Сърбия, Черна гора и Северна Македония, Александър Захариев, един от основателите на платформата и главен идеолог на тренировъчния план на кампа.

Снимки: fb.touchline.bg

c