Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Фирма от Добрич с отличие за „Работодател на годината“ от Агенцията по заетостта

На церемонията "Работодател на годината" Агенцията по заетостта (АЗ) отличи 15 компании от цялата страна. Наградите бяха разделени в две традиционни категории - "Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на регионалния трудов пазар" и "Успели заедно", както и една нова - "Активни заедно".

Събитието беше открито от изпълнителния директор на агенцията Смилен Вълов. Той коментира, че през изтеклите 11 месеца ведомството е успяло да помогне на повече от 156 000 души, които са си търсили работа. Той каза, че 2022 г. се отличава и с рекордно ниска безработица - 4,2%. Вълов обърна внимание, че агенцията поставя акцент върху уязвимите групи като хората с уврежданията или младежите. Той посочи още, че 35 000 украински граждани също са получили подкрепа.  

В категорията "Работодател със значим принос за пазара на труда" отличие получи  "Добрич ШУУС" ООД. Компанията е създадена през 2014 г. и е водещ производител на обувки в региона, с персонал от 53 души. От началото на годината работодателят е обявил 32 свободни работни места и е осигурил заетост на 22 безработни лица на първичен пазар на труда, 7 от тях са от неравностойните групи - безработни над 55 години. Запазил е заетостта на 25 лица след субсидирана заетост по проект "Заетост за теб".

c