Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Фестивалът на занаятите ще се проведе в Добрич за четвърта година от 6 до 8 юни

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе за четвърти път в Добрич от 6 до 8 юни. Събитието, което ще се проведе на площад „Свобода”, ще даде сцена за изява на над 60 изложители от над 30 населени места. 

Ще бъдат представени занаяти и приложни изкуства, сред които художествена обработка на дърво, изкуство с топено стъкло, бродирани кожени изделия, ножарство, изделия от кована мед, сребро и рог, 3D моделиране, художествена керамика, изобразително изкуство и др. Ще се проведат демонстрации на ковано желязо и металопластика, художествено леене, изработка на икони с пластика, плъстене, техники за топено стъкло, тъкане. Възпитаници на регионални училища ще проведат тематични изложби и демонстрация на студено пресоване. 

В работилниците децата ще могат да се учат на стъклопис, да редят маниста, да пишат на глаголица и да поиграят на „Игрите на баба и дядо“.

Фестивалът ще бъде музикално украсен с изпълнения на танцови и певчески състави, сред които Духов оркестър Добрич, Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа", Смесен хор „Добрич“ при НЧ „Йордан Йовков -1870“, състави от СУ „Св. Климент Охридски“ и СУ "Любен Каравелов", Група за автентичен фолклор при СУ "Н. Й. Вапцаров"", с. Карапелит, Клуб ""Хопни ми, тропни ми" при ОУ "Кл. Охридски", с. Смолница, Група за лазарски песни при ЧОУ "Мария Монтесори"", гр. Добрич, Клуб за народни танци „Жътвари“, Певческа група "Жътвари", Детска танцова школа "Жътвари", Фолклорен танцов клуб  "Добруджанци", Певческа група "Огърлица" и др.

На информационния щанд посетителите ще могат да намерят книгата „За песните на моята душа“ на народната певица Галина Дурмушлийска, която ще бъде специален гост на фестивала.

Официално събитието ще се открие на 6 юни в 11.00 часа, а работното му време ще бъде всеки ден от 10.00 до 19.00 часа.

c