Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се състои в Добрич в края на май

Фестивал на занаятите и изкуствата организира фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ в централната част на Добрич от 26 до 28 май.

В рамките на форума десетки участници ще представят част от богатата палитра на българските бит и култура. Възможност за изява ще има всеки, който съчетава личното производство с творчеството и традицията – майстори на традиционни и художествени занаяти, творци на приложните и изобразителни изкуства.

Организаторите предвиждат работилници за малки и големи, пъстра фолклорна програма и майсторски клас с народната певица и почетен гражданин на Добрич Галина Дурмушлийска, чиито ученици също ще излязат на сцената на 28 май.

След пролетното издание на фестивала, което е второ поред, фондация „Добруджа - история, традиции, култура“ планира и трето наесен.

Първият подобен форум се състоя в края на септември м. г. и събра в Архитектурно-етноградски музей на открито „Стария Добрич“ над 40 майстори от областта и от съседните Варна, Търговище и Шумен.

Събитието бе организирано по проект на фондацията на обща стойност 3000 лева, отпуснати от Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета за 2022 г.

c