Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Фестивал на добруджанския фолклор и етнография се провежда днес в с. Царевец

Фестивал на добруджанския фолклор и етнография с. Царевец, община Добричка, се провежда днес, 13 май, от 8,30 до 18,30 часа.

Организатор на събитието е НЧ „Просвета – 1940 г.“ от село Царевец. Празничната програма включва фолклорен концерт на добруджански песни, танци и народни обичаи, дефиле на добруджански народни носии – автентични и съвременно изработени, изложба на етнографски кътове от добруджанския край.

Ще бъдат подредени фотоизложба „Добруджа в старите снимки“, фотоизложба за историята на НЧ „Просвета – 1940 г.“ от село Царевец, изложба на детски рисунки „Пейзажи от Добруджа“, както и изложба – базар на фермерски продукти от района и традиционни домашно приготвени ястия.
Ще бъдат представени фестивалните събития от общини и читалища на Добруджа чрез рекламни материали и календар на събитията с цел запознаване на гостите с предстоящите събития. За най-малките ще има анимация с участници и публика, награди.
Събитието има конкурсен характер за участниците в следните конкурси: най-добре аранжиран етнографски кът; конкурс за детски рисунки на тема „Пейзажи от Добруджа“. Ще има много награди за победителите в конкурсите.
Ще присъстват гости от Добрич, Силистра, Варна и други населени места. Изложителите ще имат възможност да продават своята продукция. 

c