Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ертен Анисова, депутат от Добрич: ДПС залага на разума, отговорността и диалога в 49-ото НС

"Искрено се надявам 49-ото Народно събрание да оправдае доверието, което обществото ни е заложило в него с избора на новите народни представители", коментира пред Про Нюз Добрич народният представител от Движението за права и свободи (ДПС) Ертен Анисова.

По думите й обаче този кредит на доверие не е неизчерпаем. "Пред нас стои важна задача – да започнем да говорим помежду си, да водим диалог за приоритети и политики. Крайно време е да преглътнем дребните си партийни интереси, политическото си его и да поставим проблемите на хората на челно място в дневния ред на политиците".

Ние от ДПС категорично вярваме, че този парламент може да постигне стабилност в управлението и да трасира евроатлантическото бъдеще на страната ни, посочи тя.

За целта е необходимо усилие от всички парламентарно представени партии и коалиции – да седнем на масата на преговорите и да определим конкретните приоритети и политики – с ясен план и срокове за действие. Не случайно по време на предизборната кампания заложихме на разума, отговорността и диалога. Сега е времето да изпълним със съдържание тези думи и да покажем, че можем да проявим разума, отговорността и диалогичността, които се изискват от нас, каза Анисова.

Според нея изключително важно е да се приеме бюджетът на държавата, да се овладеят галопиращите цени и инфлация, да се спре обедняването на хората. "Време е да изведем страната от кризите, време е да бъде сформиран стабилен кабинет – това е отговорното поведение към българските избиратели", посочи Ертен Анисова.

"Надявам се този парламент да има дълъг хоризонт пред себе си и да осъществи пълния си мандат, за да бъде полезен на хората. Пожелавам успех на колегите си и на добър час", каза още тя в първия  ден на 49-ото Народно събрание.

c