Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Двама пребили до смърт случаен минувач на улицата в Добрич отиват на съд

Причината - не намерили наркотици и на улицата жертвата им слчайно бутнал единия, което довело до зверскаата агресия

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд двама мъже - на 23 и 30 години, пребили до смърт на улицата мъж, само защото леко бутнал единия.

Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.) са обвинени за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди. Двамата са съучастници в извършването на тежкото деяние.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че той е станал жертва на тежко криминално престъпление. По тялото му и най-вече по главата му били установени множество травми, които доказвали, че е зверски пребит. 

В Добрич младежи пребиват до смърт само защото някой не им харесва

В хода на разследването са събрани доказателства за участието в зверското престъпление на двамата млади мъже.

Установено е, че в нощта на 20 срещу 21 октомври те, заедно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, излезли от апартамента и се насочили към квартал на Добрич, за да си купят наркотици. Не намерили и подразнени тръгнали обратно към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж, който също бил почерпен, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той неволно бутнал единия от тях.

Д.Д. и К.П. са убийците, които пребиха 52-годишен мъж и го изоставиха на улица в Добрич

Тогава К.П. го ударил силно по лицето, с което го поваалил на земята. Двамата започнали да го ритат, основно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, го оставили в безпомощно състояние на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна фирма забелязали пребитиия мъж около 3:00 часа. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимката е илюстративна

c