Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Двама души бяха убити при израелски въздушен удар в Южен Ливан

Най-малко двама души бяха убити при израелски въздушен удар, който снощи порази къща в Южен Ливан, съобщи днес ливанската държавна новинарска агенция, цитирана от ДПА.
Според ливанската агенция атаката е била в граничния град Маис ал Джабал.
Израелската армия вчера обяви, че е атакувала позиция на ливанската въоръжена групировка "Хизбула" в района на Маис Ал Джабал.
"Хизбула" потвърди, че е бил нанесен удар и след това обяви, че един боец е бил убит. Така общият брой на убитите бойци на групировката от избухването на насилието по ливанско-израелската границата на 8 октомври достигна 242 души, посочва ДПА.
Междувременно ливанското шиитско движение "Амал", което е тясно свързано с "Хизбула", каза, че трима негови парамедици са били леко ранени след израелски въздушен удар тази сутрин в покрайнините на град Тайер Херфа.
Израелската армия днес заяви, че е отчела изстрелвания на ракети от Ливан към подразделението за въздушен контрол на армията в района на Мерон в Северен Израел. Военните добавиха, че няма ранени и че не са били засегнати способностите на подразделението.
Според армията са били отчетени и три изстрелвания на ракети от Ливан към района на селището Авивим. В граничния град избухал пожар, но никой не е пострадал, добавиха военните.
От началото на войната в Газа, започнала след извършеното от палестинската ислямистка групировка клане на 7 октомври, в района на израелско-ливанската граница има постоянни сблъсъци между армията на Израел и военни групировки като "Хизбула", посочва ДПА.

c