Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Домът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Българево с нов автомобил

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева официално предаде ключовете на новия лек автомобил Дачия Сандеро на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ДПЛУИ). Превозното средство е закупено от Общината с цел обезпечаване на нуждите на дома и подобряване условията на работа.

Кметът на Каварна изрази своето удовлетворение от доброто управление на дома и изказа признателност към персонала му за всеотдайната им работа. „Това е нашият начин да покажем признателност и да осигурим необходимите ресурси за по-лесно изпълнение на задълженията им“, заяви Балтаджиева.

Директорката на ДПЛУИ – Зорница Белчева, сподели своята благодарност към Община Каварна и кмета за оказаната подкрепа. Тя подчерта, че след 10 години обещания, новият автомобил ще бъде от огромна полза за ежедневната работа на дома.

Новият автомобил Дачия Сандеро отговаря на всички съвременни екологични норми, което е важно за опазването на околната среда. С предоставянето на този автомобил, Община Каварна демонстрира своята ангажираност към устойчивото развитие и грижата си към гражданите, включително и към тези със специални нужди.

С този жест, общината не само осигурява по-добри условия за обитателите на дома, но и подкрепя персонала в тяхната важна мисия да се грижат за хората с умствена изостаналост, осигурявайки им достойно и комфортно ежедневие.

c