Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Добруджа спечели ценни 3 точки срещу Созопол в драматичен мач

Добруджа победи безапелационно отбора на Созопол с 2:0 в изключително драматичен мач и с човек по-малко. Головете за домакините отбелязаха Божидар Чуканов в 44-ата и Стефан Статев в 90-ата мин. Двубоят бе наситен с един червен и шест жълти картона, съобщават от клуба.

Първото полувреме завърши при резултат 1:0, с гол на Божидар Чуканов в 44-ата минута.

Мачът започна с очакван натиск на Добруджа, но още в 21-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като за грубо нарушение нападателят Денислав Ангелов получи червен картон. Въпреки това Добруджа продължи да играе добре в средата на терена и успя да организира две бързи атаки в 31-ата и 33-ата мин., за съжаление без точен удар във вратата на Созопол. Най-доброто положение за гостите бе в 36-ата минута от пряк свободен удар. В 44-ата минута след поредната атака на Добруджа, Денислав Чуканов бе точен и откри резултата в полза на Добруджа.

След почивката старши треньорът на Добруджа направи смяна. На мястото на Янчо Андреев в игра влезе Стефан Митев. Домакините упражниха превес над съперника, владееха топката в средата на терена и организираха повече атаки към вратата на съперника. Андриан Димитров направи пропуск в 85-ата минута. Две смени направи Добруджа, на терена се появиха Шериф Осман и Стефан Статев. В последната минута, при поредната бърза атака на домакините Стефан Статев отправи точен удар към вратата на съперника и направи 2:0 за Добруджа.

Освен червения картон на Ангелов, жълти картони получиха централният бранител на Добруджа Здравко Серафимов и голмайсторът Божидар Чуканов, а за гостите Емануил Манев Н,Зи Йоан, Самба Лионел и Тири Гийом.

Снимка: Феейсбук

c