Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 отстъпи на Хебър с 2:3 гейма в оспорван мач

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха позицията си на върха в класирането в Първата осмица на Суперлигата, след като се поздравиха с драматичен успех в Добрич. "Тигрите" се наложиха като гости над Добруджа 07 с 3:2 (25:23, 21:25, 14:25, 25:22, 15:12) в мач от осми кръг, изигран в зала "Добротица".

Така момчетата на Атанас Петров са безапелационен лидер в таблицата, като имат в актива си 18 точки (6 победи, 1 загуба), добричлии са трети с 12 точки (4 победи, 2 загуби) и мач по-малко.

Двубоят предложи доста интригуващи моменти, като най-много бяха те в първия и четвъртия гейм. Двата отбора се сбориха, демонстрирайки волейболни аргументи и заформиха очакваното дерби. Състезателите на Хебър не дадоха реванш на "зелените" от Североизтока за победата с 3:0 гейма в първи кръг.

Първата част започна равностойно, след което пазарджиклии се мобилизираха и продължиха ударно. На моменти домакините ги настигаха, но не успяха да ги преодолеят и те поведоха в резултата.

Вторият гейм премина под диктовката на момчетата на Мирослав Живков, като запазиха хегемонията си в следващата част.

Впоследствие "тигрите" от Пазарджик стартираха добре, но позволиха на съперника да обърне и да поведе. Волейболистите на Атанас Петров обаче настигнаха добричлии и в следващите минути сътвориха обрат. Мачът влезе в тайбрек.

Там гостите бяха безапелационни, тръгвайки с ударното 4:0. Хебър запази доминацията си, като не допусна обрати и без повече проблеми затвори мача.

Най-резултатен бе Спас Байрев с 20 точки (2 аса, 1 блокада), 17 точки добави Тодор Алексиев. 11 точки реализира Александар Ляфтов (1 ас, 2 блокади). За добричкия тим Жулиен Георгиев бе над всички с 27 точки (5 аса, 3 блокади), Димитър Маринков приключи с 16 точки (3 аса, 1 блокада). Мартин Мечкаров и Венцислав Рагин приключиха с по 12 точки (1 ас, 4 блокади) (3 аса, 1 блокада).

Следващият двубой за Хебър е на 3 февруари (сряда), срещу Левски София. Добруджа ще играе с Монтана.

Източник: bgvolleyball.com

Снимка: Момчил Тодоров

c