Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Добрич е с трима световни шампиони по кикбокс

Състезателите на СК "Десант" Диян Димитров, Александър Панайотов и Жулиен Риков завоюваха златните медали на Световната Купа по кикбокс

След изключително силно представяне националните състезатели от спортен клуб по кикбокс "Десант" в Добрич Диян Димитров, Александър Панайотов и Жулиен Риков завоюваха златните медали на 28-то издание на Световната Купа по кикбокс в Унгария.

Диян Димитров, който стана шампион на миналогодишното издание, премина безкомпромисно през италиански състезател на четвъртфинала, като го отказа в първи рунд, на полуфинала победи силен украинец (за втори път), а на финала доминира над съперник от Молдова. Така стана шампион на 60 кг, ЮСВ в стил К1.

Александър Панайотов миналата година стана вицешампион и беше решен този път да спечели златото. Той  направи две драматични победи над силни бойци – германец на полуфинал и унгарец – на финала. И в двете срещи Алекс обръщаше развоя на събитията в последния рунд и надделяваше над съперниците си с мощни атаки до финалния гонг. Така стана шампион в категория до 63.5 кг, ЮСВ в стил К1.

Жулиен Риков също беше много атрактивен и агресивен през всичките си битки, със своите остри и мощни атаки той успя да нарани многократно своите съперници. Премина на четвъртфинала над боец от Италия, като той му оказа най-голяма съпротива, но това не стигна да спре нашия шампион. На полуфинала и финала той „прегази“ двама състезатели на Украйна и така стана шампион в категория до 71кг, ЮСВ в стил К1.

„Гордеем се много с тях и с целия национален отбор на България във всички стилове на кикбокса, като отново доказахме, че сме СИЛА и се класирахме на четвърто място измежду 41 държави“, посочват от клуба по кикбокс „Десант“.

България завърши участието си на Световната купа по кикбокс в Будапеща с актив от 28 златни, 27 сребърни и 33 бронзови отличия. Така отборът зае четвърто място в комплексното класиране сред конкуренцията на над 2000 състезатели от 43 държави.

c