Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Днес в к.к. "Албена" се провежда национален турнир по конен спорт

Въведени са промени в паркирането

Ваканционно селище „Албена“ домакинства кръг от годишния календар на Българската федерация по конен спорт, като част от проявите за отбелязване на 55-тата годишнина на курорта.

Събитието се провежда в периода 17-18 август и ще събере на едно място над 60 професионални и непрофесионални състезатели, придружени от най-елитните спортни коне в България. Специално за надпреварата по прескачане на препятствия са изградени официален плац, покриващ най-високите международни стандарти, както и 60 подвижни бокса за конете.

Гости са изявени в спорта чуждестранни лица, пристигащи в България за да наблюдават майсторската езда на участниците. 

Турнирът е открит за публиката.

Във връзка с турнира се налагат промени при паркиране в комплекса. Паркингите пред Административната сграда и пред Културно-информационния център няма да могат да се използват. Ще може да се паркира в отсечката към конна база /вдясно от зала Перуника/, паркинга зад зала Перуника, отсечката от Горски цар (към Балтата), до ресторант „Славянски кът“, както и в горна зона.

Препоръчително е да се паркира на паркинг Автогара. Осигурени са безплатни микробуси -шатъл до хотел Мура и хотел Парадайс и обратно на всеки 30 минути.

c