Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Директорът на Зооцентъра в Добрич е в класацията на Forbes Bulgaria „30 под 30”

Директорът на Центъра за защита на природата и животните в Добрич Християн Христов е избран в класацията на Forbes Bulgaria „30 под 30”, става ясно от сайта на списанието. Той е отличен в сектор „Социално предприемачество”.

Християн Христов е на 27 години. Завършил е Екология/ Морска биология в университета Хъл, Великобритания. Вместо да се отдаде на високоплатена кариера в чужбина, се връща в родния си град, за да помага на животните в Зооцентъра.

„30 под 30“ е може би най-вдъхновяващият и оптимистичен проект на Forbes. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро. Селекцията събира на едно място носители на промяна в ceктoри като бизнес, спорт, социално предприемачество, наука, технологии, здравеопазване, култура и медии, които вдъхновяват с примера си, с начина, по който преодоляват трудностите по пътя към успеха, като в същото време въплъщават ценностите на Forbes за предприемачески дух и иновативност. Тази година екипът на списанието е получил над 150 номинации за селекцията, изпратени през сайта на Forbes България.

Списание Forbes, гласът на предприемаческия капитализъм, достига до 120 млн. читатели, което го прави най-големия бизнес медия бранд в света. То възхвалява свободното предприемачество и успеха. Мисията му е да помага на хората да следват мечтите си и да преследват щастието. Forbes следва високи професионални и етични стандарти и предлага най-високото качество журналистика със своите над 2800 редактори, журналисти и автори.

Съдържанието е с фокус върху новините и информацията за бизнеса, инвестирането, технологиите, предприемачеството, иновациите, лидерството и филантропията. Известно е със своите класации – най-богатите хора в света, най-влиятелните личности, най-големите компании, знаменитостите, младите предприемачи под 30 и т. н., които се цитират от медиите в цял свят.

Forbes стъпва на българския пазар през 2010 г. Дейността му у нас е структурирана като социално предприемачество с основна цел насърчаване на предприемаческия дух.

c