Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Деца от ЦСОП "Петър Берон" в Добрич подариха красиви мартеници на зоопарка

Децата от Центъра за специална образователна подкрепа "Петър Берон" в Добрич изработиха и подариха на зоопарка красиви мартеници. Вчера те са посетили Центъра за защита на животните, занесли са пълна кутия с мартенички и са получили обещание от директора Християн Христов, че ще бъдат окачени на огражденията на животните за здраве и късмет.

Днес зоологическият център ще бъде посетен от група дванадесетокласници от ХГ "Св. св. Кирил и Методий". Те ще помогнат на работниците с някои от ежедневните задачи, ще подарят мартеници и ще накичат огражденията на животните. Четвъртокласниците от същото училище подариха 3 дървени къщички за птици, правени от тях, съобщи Христов. Тази седмица той е бил гост в училището. Разказал е защо е важно да опазваме природата, биоразнообразието, в какво се изразява работата в зоопарка, за какви животни се грижат там, кои са застрашени и защо.

Граждани и гости на Добрич се радват на парка и особено в събота и неделя посетителите са многобройни. На 3 март входът за зоо-центъра е свободен от 10.00 до 16.00 часа. „Разчитаме на отговорно отношение и спазване на вътрешните ни правила. Всеки посетител е гост в дома на нашите животни и трябва да уважава спокойствието и пространствата им!“, посочи Христов.

c