Вторник, 18 юни 2024

18.06.2024

Последвайте ни

Деца от СУ “Любен Каравелов” в Добрич са пътували в катастрофиралия автобус

36-те деца от Добрич, пътували за Копривщица в катастрофиралия автобус край Търговище, са от СУ “Любен Каравелов”, потвърди за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Светла Иванова. Тя посочи, че родителите са уведомени, някои вече са прибрали децата си, други ще пътуват обратно към Добрич с организиран транспорт.

По наша информация, децата са участвали в ученическа екскурзия, организирана от туроператор. Представител на туроператорската фирма каза за Про Нюз Добрич че единственият пострадал е служител на фирмата, децата са добре и ще бъдат транспортирани до Добрич.

Те е трябвало да участват в образователен маршрут през Карлово, Копривщица и други възрожденски места в района. Туроператорът подчертава, че транспортна фирма е различна от тяхната и носи собствена отговорност.

Директорът на СУ “Любен Каравелов” Светла Иванова е изпратила доклад до Регионалното управление по образованието. От там отказаха коментар за Про Нюз Добрич. Разговаряла е и със зам.-кмета на Добрич Владимир Трендафилов.

Както по-рано съобщихме в автобуса са пътували 36 деца. Те са прегледани в болницата в Търговище. Няма сериозно пострадали. Децата са са охлузвания и натъртвания. Със съмнения за счупвания на подбедриците е 16-годишен аниматор, който е бил затиснат между седалките.

По думите на Ридван Сюлейманов, кмет на село Пъдарино, край което е станала катастрофата, автобусът е излязъл от пътното платно поради влошената метеорологична обстановка. В района в момента вали дъжд, асфалтът е мокър.

c