Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева: Гласувах за това хората да започнат да живеят предвидимо, стабилно и сигурно

„Гласувах за това България да има стабилно и отговорно управление, да спрем спиралата от избори, която ни води все по-надолу и по-надолу, и да направим така, че хората в страната да започнат да живеят предвидимо, стабилно, сигурно и спокойно“, заяви водачът на листата на „ГЕРБ-СДС“ в Добрич Деница Сачева.

Тя упражни правото си на вот в избирателна секция № 10 в СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич. Гласува с хартиена бюлетина, „защото властта трябва да произтича от народа, а не от машините“. „Това е нашето убеждение. Технологиите са изключително важни, но те трябва да служат на хората, а не обратното - хората на технологиите. Не може да не вярваме на почти 100-хилядната администрация, която е ангажирана в изборите. Не можем да считаме, че всички те по някакъв начин манипулират или лъжат. Напротив – това е смисълът на изборите, властта да произтича от хората и те да имат възможност да наблюдават и контролират процесите. Хартиената бюлетина е начинът хората да имат контрол над своя глас. Всичко останало, което се обяснява за машините, е отхвърлено в цяла Европа“, посочи Сачева.

Тя заяви, че се доверява на експертите, които казват, че около 600 000 хиляди души са се отдръпнали от изборите заради машините. По думите й очакванията са около 200 000 да се върнат към урните, особено по-възрастните, именно заради хартията.  

„Умората от избори със сигурност демотивира хората и в един момент може да стане така, че да демонтираме демокрацията. Заради това тези избори би трябвало да бъдат последни парламентарни, защото България има нужда от стабилно правителство с ясен хоризонт и мандат. Трябва хората да могат да предвидят живота си, фирмите – бъдещето на своите планове, международните ни партньори да видят устойчивост и стабилност. И това е в интерес на всички. Наистина смятам, че спиралата от избори ни води само към дъното. Досега сме дали над 500 000 лева за избори и мисля, че това е кощунство спрямо общите ни пари“, подчерта Сачева.

За сформиране на правителство след вота тя заяви: „Ние дадохме достатъчно заявки за това, че сме готови да работим за стабилно правителство и да преодолеем както партийното, така и личното его, но да направим това, което е разумно за България и за гражданите. Надявам се и политическата сила, която ще получи сериозен дял от гласовете, да има тази мъдрост и зрялост и да разбере, че вотът на хората трябва да бъде уважаван.“

c