Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС, Добрич: Спиралата от избори ни отклонява от европейското развитие

Деница Сачева е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в област Добрич, бивш министър на социалната политика, депутат в последните четири парламента, областен координатор на ГЕРБ в Добрич

 

Каква беше тази предизборна кампания в национален и в регионален мащаб, пета поред за последните две години?

Всяка кампания е различна. Тази със сигурност се характеризираше с умора както сред избирателите, така и по отношение на основните послания и дебати. И на национално, и на местно ниво е основен проблем, че политиците и избирателите са все по-разделени – по отношение на теми, на дневен ред, на обща визия за бъдещето. Това е много сериозна спирачка за нашето общо развитие. Всички, навсякъде, където ходих през тази кампания, ме питаха кога ще направите правителство и кога ще свърши политическата криза. Под една или друга форма това беше основният въпрос. Защото парализата, в която се намира държавата в последните две години, на практика краде възможности хората да живеят по-спокойно, по-предвидимо и по-стабилно. Така че, това е един от основните въпроси, които трябва да бъдат решени веднага след изборите – съставяне на редовно правителство с ясна управленска програма, и да могат гражданите да направят своите планове.

Защо трябва да се гласува на 2 април?

Много хора по-скоро смятат, че няма значение, но е точно обратното. Всеки глас има огромно значение. Много е важно да има повече гласоподаватели, защото това ще даде легитимност на избора и сила на партиите, които бъдат избрани, да могат да представляват интересите на гражданите максимално уверено и устойчиво. Когато има такива колебания във вота и когато обществената подкрепа не е стабилна, тогава и самите политици не могат да вземат стабилни решения. Колкото и да са силни политиците, колкото и голямо желание да имат да са силни лидери и реформатори, ако нямат общественото доверие, ако не са овластени от вота на хората, по-трудно вземат сериозни и важни решения. А, България има нужда именно от такива решения, защото всеки ден губим шансове и възможности. Както по отношение на европейските фондове и програми, на европейските средства, които в момента не се използват и в българската икономика не влизат между 7 и 8 милиарда лева. Така и по отношение на подготовката на страната за предизвикателствата на бъдещето – образователната система, здравеопазването, сферата на технологиите. Когато говорим за Добрич, изключително важна е темата за земеделието. Навсякъде в Европа се завръща протекционистката политика, която започна веднага след Ковид кризата. Затова смятам, че за бъдещето развитие на страната ни е изключително важно да имаме силен акцент върху земеделието като национален приоритет. Но, всички тези въпроси и теми изискват дългосрочни решения и ясна политическа воля. И когато избирателите са малко, т.е. политиците, които са в Народното събрание и трябва да формират правителство, са излъчени при по-нисък процент избирателна активност, тогава не могат да се чувстват толкова уверени в решенията, които взимат и те ще бъдат нестабилни. Всяка такава спирала от избори само ще ни отклонява от пътя за нашето бъдещо европейско развитие.      

Защо трябва хората да гласуват за ГЕРБ-СДС?

Призовавам ги да гласуват за коалиция ГЕРБ-СДС, защото ние съчетаваме опита, мъдростта, научените уроци, възможностите да предлагаме политики и решения. Когато говорим конкретно за Добрич, хората, които са в листата, могат да решават проблеми както на малките населени места в областта, на национално ниво, така и на международно ниво биха могли да представляват исканията на областта. Например, темата за Шенген е изключително важна за област Добрич и  би могла да донесе само икономически ползи за развитието на региона. Това, което ние предлагаме, е това, от което хората имат нужда. Имаме енергията на младите, опита на зрелите политици и перспективите и възможностите  да направим България отново стабилна.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c