Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Деница Сачева е спрягана за социален министър. Кой ще е следващият депутат от Добрич?

Поемам този мандат с чувство за отговорност номинацията ми да бъда министър-председател. Поемам този мандат с чувство на отговорност, защото казваме, че България има нужда от стабилност, но тази стабилност трябва да бъде въз основа на ясни принципи, публичност, прозрачност, споделена отговорност, равнопоставеност в управлението, общи приоритети и желание да върви страната напред чрез реформи. Точно затова сме дошли днес заедно, защото бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още малко време Това заяви Мария Габриел на излизане от президентството след като президентът Румен Радев ѝ връчи първия мандат. 

Според проекта на правителство, цитиран от различни медии, областният координатор на ГЕРБ и депутат от Добрич Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика и заместник-министър на образованието и науката, става министър на труда и социалната политика.

Това поставя въпроса кой ще е следващият народен представител от област Добрич - дали Красимир Николов ще напусне мястото на председател на Общинския съвет и ще се върне в Народното събрание, където бе през 2021 г. Следващ е заместник-областният управител Живко Желязков, а след него в листата е Петър Бончев – Финансов контрольор и специалист по външен одит.

c