Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Ден на отворените врати в Бюрото по труда в Добрич

Агенцията по заетостта отбелязва 34 години от създаването си

Ден на отворените врати организира днес Дирекция „Бюро по труда” в Добрич по случай годишнината от създаването на Агенцията по заетостта и професионалния празник на работещите в сферата на заетостта. Желаещите да посетят Бюрото на ул. "България" 16 ще могат да се запознаят с дейността и услугите, които предлага администрацията.

През 1990 г. с Постановление на Министерския съвет е създадено Национално бюро по заетостта с цел организиране на дейността по осигуряване на трудова заетост на населението. Заедно с Националното бюро са създадени и териториални бюра по труда.

От 1991 г. Националното бюро по заетостта е преобразувано в Национална борса по труда. Последната е преобразувана в Национална служба по заетостта от 1992 г. и изпълнява функциите на специализиран орган за защита при безработица и насърчаване на заетостта.

В края на 1997 година се приема и влиза в сила от 1 януари 1998 г. Закон за закрила при безработица и насърчаване на заетостта.

От 2002 г. държавната политика по заетостта се регламентира от нов Закон за насърчаване на заетостта. Този закон определя и статута на Агенцията по заетостта.

c