Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Ден на отворените врати организира Районният съд в Генерал Тошево

„Ден на отворените врати” под наслов „Открито за съдебната власт“ ще се проведе на 19 април от 9.30 часа в Районния съд в Генерал Тошево.

Всички желаещи могат да посетят съдебната сграда и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, съдебните процедури, работата и функциите на съдебните служби.

На учениците от XI а клас от Земеделската гимназия „Т. Рачински” ще бъде изнесена лекция от съдия Динко Минчев на тема „Наказателно правосъдие. Престъпление (против личността и против собствеността) и нарушение. Съучастие. Наказателно отговорни лица. Наказание-понятие, цел видове. Престъпления“. Лекцията е част от предвидените мероприятия по образователна програма „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Учениците ще имат възможността да посетят административните служби, съдебните зали на съда, ще могат да зададат въпроси свързани с организацията на работата в съда, със статута на съдиите и на съдебните служители.

Председателят на Районен съд – Генерал Тошево Росен Стоянов ще връчи награди и грамоти на участниците в конкурса за есе на тема „Опасностите при сърфиране в интернет“.

c