Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

БСП се регистрира в РИК Добрич, ще заложи на социални политики

БСП в Добрич регистрира кандидатска листа от 10 души с водач Мая Димитрова. Листата включва професионалисти от различни области, предимно млади хора.

Първи приоритет в началото на кампанията на коалиция "БСП за България" е да запази и да увеличи резултата от предходните предсрочни парламентарни избори. Първото, което от партията ще направят в 49-ото Народно събрание, ще е да продължат социалната политика на Парламентарната група, която касае най-вече трудещите се, младите семейства и децата.

По отношение на град Добрич от коалиция "БСП за България" ще работи за откриването на филиал на Медицински университет – Варна, като предстои Общината да намери сграда. Друг приоритет ще са проблемите по водоснабдяването в Добрич и региона.

"Надявам се и вярвам, че повече хора ще излязат да гласуват, защото в крайна сметка по-добрата избирателна активност ще даде сигурност, че може да бъде създадено правителство", каза Мая Димитрова.

Тя припомни, че в 48-ото Народно събрание се направиха няколко важни стъпки, предимно в социалната сфера. Сред тях са въвеждането на безплатни учебници от 1-и до 12-и клас от 2024 година, както и помощ за ученици от 1-и до 4-и клас в размер на една минимална работна заплата.

"Хората трябва да погледнат какво реално е свършено и да вярват на политическите партии, които не само обещават", каза водачът на листата.

По отношение на референдума срещу "Джендър идеологията в училищата" е проведен Национален съвет на в БСП, изграден е Инициативен комитет, който приема членове, подготвят се въпросите, като те трябва да бъдат много добре прецизирани и ще се пристъпи към събиране на подписи.

От коалицията се стремят за второ място в областта, като това ще е с едно място напред от досегашното трето място.

Кандидатската листа на "БСП за България":

  1. Мая Димитрова;
  2. Боян Саркизов;
  3. Маринела Балчева;
  4. Мария Кирякова;
  5. Диян Николов;
  6. Галин Господинов;
  7. Иван Костов;
  8. Галин Иванов;
  9. Божидар Димитров;
  10. Стоян Люцканов.

c