Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Борис Солтарийски, Цветан Недялков и Кристиян Илиев на фестивала „Ден на полето“ край Добрич

Програмата включва демонстрации, тържествена литургия, танцови и музикални изпълнения, представяне на аграрни услуги, игри за деца, дискусии, бой с водни пушки и караоке вечер

Борис Солтарийски, заедно с Кристиян Илиев и Цветан Недялков от легендарния Ку-Ку бенд пристигат на полето край село Попгригорово, Добрич, където ще се проведе за трета поредна година тридневният фестивал „Ден на полето“ от от 23 до 25 юли.

Организатори на събитието са Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и „Добруджански съюз на зърнопроизводителите. Домакин на тазгодишната платформа е „Агрофирма Статев“.

На 23 юли (вторник) от 14:00 започват Отворените врати, като в същото време и до 17:00 ще има демонстрации с машини. В 15:00 ще се проведе Тържествена литургия, а официалното откриване ще започне в 18:00. Веднага след това, в 18:40, ще има изпълнение на Танцов клуб „Жътвари“. Вечерната програма ще завърши с музикална програма от 19:30 до 21:30, в която ще участват талантливите гласове на Добрич: Ивайла Михайлова, Максим Панайотов и Димитрина Германова от „Гласът на България“.

На 24 юли (сряда) от 14:00 до 17:00 ще продължат демонстрациите с машини. В 17:00 ще има представяне на Агрохъб.БГ с темата „Услуги в подкрепа на земеделските производители“, като лектор ще бъде Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Ще бъдат разгледани темите: „АгроХъб.БГ работи за вас“, „Програма за предприемачи“ и „Магистърска програма на Софийския университет в подкрепа на агробизнеса“. По същото време ще се проведат и игри, организирани от ПГАС. В 18:00 ще има събитие „Деца на полето“ и паралелно с това, дискусия, организирана от МЗХ и ДФЗ. Вечерта ще завърши с концерт на Борис Солтарийски и Ку-Ку бенд в 20:00.

На 25 юли (четвъртък) в 17:00 ще има бой с водни пушки в царевичния лабиринт за деца и възрастни. Програмата ще завърши с „Полето търси талант“ – караоке вечер, която ще започне в 20:00.

Изданието е едно от най-мащабните регионални земеделски събития, което събира фермери от цялата страна след края на жътвата на пшеница и дава възможност за обмен на опит и знания в сектора.

Фестивалът е повод за обсъждане на важни теми в земеделието и представяне на нови технологии и продукти. Акцентите на демо платформата са пролетни култури – слънчоглед и царевица.

Над 30 фирми ще вземат участие в предстоящото издание: Металагро, Плантс Соул България, Агрозастраховане, Голдън уест сийд България, Стойчеви 57-62, КВС Агро България, КВС България, БАСФ, Байер България, ЮПЛ България, Проинтегра, Суфле агро България, Екофол, Суммит АГРО РУМЪНИЯ, Нюсийд Европа, Синджента България, Агро Био Семена, ФМС Агро България, Лимагрейн Централна Европа С.Е. - Клон България, Лидеа България, Агроферт, Лебозол България, НИК, Иновекс Машинъри, Велес Агро БГ, ДИК ИНЖЕНЕРИНГ, Тимак Агро България, Амитица, Алекто 92, Смарт Агро България, Евро Ферт, Рапул България, АГРОХОФ, Грейнстор Трейдинг, Тера Уей Промишлени Иновации.

Събитието се провежда с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.Бг, като през втория ден Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще запознаят фермерите с услугите, които земеделският хъб предоставя. Проф. Теодора Георгиева, старши експерт към Фондация "Приложни изследвания и комуникации" ще представи темите: „ АгроХъб.БГ работи за вас“, „Програма за предприемачи“ и „Магистърска програма на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в подкрепа на агробизнеса“.


ПРОГРАМА

23.07 (вторник)

14:00 Отворени врати

14:00 - 17:00 Демо машини /демонстрации/

15:00 - Тържествена литургия

18:00 Официално откриване

18:40 - Танцов клуб „Жътвари“

19:30 – 21:30 – Музикална програма от талантливите гласове на Добрич - Ивайла Михайлова, Максим Панайотов и Димитрина Германова от „Гласът на България“ 

24.07 (сряда)

14:00 - 17:00 - Демо машини /демонстрации/

17:00 – Агрохъб.БГ - „Услуги в подкрепа на земеделските производители“
Лектор: Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

Теми: 1) АгроХъб.БГ работи за вас 2) Програма за предприемачи 3) Магистърска програма на Софийския университет в подкрепа на агробизнеса

17:00 – Игри, организирани от ПГАС

18:00 Деца на полето

18:00 – МЗХ, ДФЗ - дискусия

20:00 Борис Солтарийски и Ку-Ку бенд 

25.07 (четвъртък)

17:00 Бой с водни пушки в царевичния лабиринт за деца и възрастни

20:00 Полето търси талант – караоке вечер

c