Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Благотворителна изложба с рисунки на децата от Карин дом е открита в "Двореца" в Балчик

Деца, родители и арт-терапевти от Карин дом, заедно със своя директор Бистра Бончева и домакините от държавния културен институт „Двореца“, откриха благотворителна изложба. Тя включва рисунки на децата и е подредена в галерия „Учебен център“.

Благотворителната изложба включва прекрасни картини, нарисувани от децата в Карин дом. Тази година темата на изложбата е "Приказки от морска пяна". Постъпленията от продажбите ще бъдат в подкрепа на Детския фонд на Карин дом.

Рисунките са удивителни със своята простота и изящество, а търпението и всеотдайността на арт-терапевтите буди възхищение. Това се деца със специални потребности, чиито семейства са се доверили напълно на Карин дом, защото вярват, че изкуството не просто е лечебно със своята сила, но и дава на децата възможност за себеизява и себеизразяване.

Всички деца получиха грамоти и медали за своето усърдие и желание за творчество, а спонтанните им усмивките изпълниха с радост залата.

Мисията на Карин дом е да помага на семействата да отгледат деца с повече възможност за социална адаптация и за включване в учебния живот. Ако искате да станете техни реални благодетели и да се почувствате част от този нелек, но толкова благороден процес, заповядайте да разгледате изложбата и да си купите картина.

Цената на всяка е 100 лева, но мисията е безценна.

c