Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Бившият спортен директор на Кьолн Хорст Хелд съжалява за раздялата на клуба с треньора Щефен Баумгарт

Бившият спортен директор на Кьолн Хорст Хелд съжалява за раздялата с Щефен Баумгарт, което той нарече пропусната възможност за клуба от Бундеслигата.
Хелд заяви пред телевизия Sky Sports, че отборът на Кьолн е „пропуснал да оформи една ера с Щефен. Уникална възможност да премине с него през добри и лоши времена. Фразите са едно, но как да живеем е друга история. Това включва и изпадане във втора дивизия с треньора“.
„Щефен събуди клуба, той постига невероятни неща“, добави още Хорст Хелд.
Той оказа влияние при привличането на Баумгарт, но вече беше напуснал, когато треньорът започна работа в клуба през 2021 година. Щефен Баумгарт имаше договор до 2025-а, но напусна в четвъртък, след като отборът завърши първата част от сезона на предпоследно място във временното класиране.
Хелд обвини ръководството на клуба за лошия сезон, твърдейки, че шефовете „са влезли в тази ситуация с широко отворени очи“ и постави под въпрос философията на клуба.
„Ако резултатът от това е, че отборът става все по-слаб и вече не е конкурентен, тогава трябва да се запитате: Все още ли сме на прав път“, завърши Хорст Хелд.

c