Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Биляна от Добрич си отиде от рак в Испания, властите у нас не откриха нейни близки

71-годишната Биляна Атанасова от Добрич почина в болница в Испания от тежко онкологично заболяване. Нейни близки у нас обаче така и не бяха открити, за да вземат тялото и да го погребат в родината.

Наши сънародници, приятели и съквартиранти на Биляна, опитаха чрез социалните мрежи да открият близки на Биляна. Жената, която от 15 години живее и работи в Испания, бе в последен стадий на рак. Умря  в болница в Малага без край нея да има някой от семейството й, който да я изпрати в последния й път.

Според друга българка в Малага Капка Христова сънародниците ни там знаели, че Биляна е от Добрич, имала две деца – момче и момиче, както и сестри. 

Биляна е в последен стадий на рак в Испания, сънародниците ни издирват близките й в Добрич

Когато наш репортер посети адреса по личната карта на Биляна, се оказа, че  тя е живеела в общинско жилище и никой в блока в квартал „Балик“ не я помни.

От Областната дирекция на МВР съобщиха за Про Нюз Добрич, че проверка в масивите на „Български документи за самоличност“ не са открити живи близки на жената.

Трупът на Биляна все още е в хладилни камери в Малага. Вероятно властите в Испания ще изчакат още малко и след това ще я погребат тук, споделиха българи там.

c