Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Библиотеката в Добрич получи 280 тома литература от Фондация „Чрез Спорт Към Знание“

Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи книгите от Благотворителния маратон „Чрез спорт към знание“, който се проведе за четвърти път в градски парк „Свети Георги“ на 11 ноември 2023 г., съобщиха от библиотеката. Маратонът бе организиран от Николай Георгиев и Александър Тодоров от Фондация „Чрез Спорт Към Знание“.

В тазгодишното издание на маратона  участваха 414 граждани на Добрич, Варна и Силистра на различна възраст, които пробягаха 5878 обиколки. Всяка завършена обиколка от 400 м. се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така със събраните средства от 5878 лева бяха закупени 280 тома отраслова и художествена литература за малките и големи читателите на библиотеката.

Директорът на библиотеката Теодора Денкова благодари на спонсорите и участниците за включването в благотворителната кауза и отношението към културния институт, а на Николай Георгиев и Александър Тодоров - за ентусиазма, че и през 2023 г. инициираха събитие, което събра съмишленици за каузата - чрез спорт да се подпомогне закупуването на книги в полза на местната общност. На Игнажден организаторите получиха с благодарност подарък библиотеката.

Предстои новите книгите да бъдат обработени и предоставени на читателите в началото на 2024  година.

c