Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Хипермаркетът на Kaufland в Добрич е обновен, инвестицията е над 3,5 милиона (СНИМКИ)

Има нови 8 каси на самообслужване, отваря веригата за пици „Парчето“

Над 3,5 млн. лв. е инвестицията на Kaufland България в обновяването на своя хипермаркет в Добрич. В основата на модернизацията е внедряването на технологични иновации и решенията, насочени към подобряване на цялостното клиентско преживяване и намаляване на екологичното въздействие на компанията. За удобство на клиентите в хипермаркета в Добрич са поставени 8 броя каси на самообслужване, като част от процеса на компанията за поетапното им внедряване във всички магазини. 5 от тях са за картови плащания, а 3 предлагат възможността за плащане в брой. Така всеки клиент ще пести над 30% от времето за пазаруване.

Новото за клиентите на Kaufland в модернизирания хипермаркет в Добрич ще са вкусните пици на парче на варненската верига „Парчето“. Съвсем скоро тя ще отвори първия си обект в крайдунавския град благодарение на успешното си партньорство с лидера в модерната търговия у нас. 

Модернизирането на търговската зона включва цялостна реорганизация на магазинното пространство, съобразно най-актуалните международни стандарти. Новото разпределение на стоките улеснява клиентите по време на пазаруването, намалява времето за пазар и подобрява цялостното клиентско преживяване, както и прави възможно увеличаването на броя на артикулите в магазина с около 2000 бр.

От днес всички хладилни инсталации в хипермаркета в Добрич (ул. „Дунав“ 55) са нискоемисионни и работят с хладилен агент, който е почти 4000 пъти по-щадящ околната среда от стария. Новото оборудване предлага значително подобрение в съхранението на стоки и опазването на околната среда. Хладилните инсталации са близо 60% по-енергийно ефективни в сравнение с предходните, което води до спестяване на около 500 000 kWh електроенергия годишно. Внедрените подобрения спомагат и за намаляване на въглеродните емисии – чрез иновацията ще бъдат спестени годишно около 250 тона въглеродни емисии, което е сравнимо с отделените емисии от 100 автомобила на годишна база.

Освен с изцяло подобрена енергийна ефективност, обновяването на хипермаркета обхваща и зоната с наематели, като продължение на процеса по утвърждаване на One Stop Shopping концепцията на компанията и предлагането на допълнителни стоки и услуги.

c