Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Български и румънски младежи представиха в Шумен изложба в края на пленера „Мостове на приятелството“

Творби, създадени от български и румънски младежи по време на пленера „Мостове на приятелството“, са подредени в изложба в Общински младежки дом – Шумен. Летният пленер се провежда в Шумен от 26 юни до днес. Организатор на проявата е Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ - Шумен. 
Участници във форума са 12 възпитаници на „Арт“ школа към Центъра, с ръководител Теменуга Христова, и 12 ученици от Гимназия „Николае Лабис“, от Румъния, с ръководител Ана-Мария Маргине. Целта на пленера е да предостави нови възможности за изява пред децата от двете учебни институции, да създаде ползотворни творчески контакти и да популяризира културно-историческото наследство на Община Шумен сред младите хора.
Теменуга Христова заяви за БТА, че пленерът преминава успешно. Вторият му етап ще е от 21 до 35 юли в град Синая, Румъния, добави тя.
Припомняме, че в началото на месеца годишна изложба на школите „Арт“, „Пластични изкуства“ и „Информационни технологии“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс "Анастас Стоянов" беше експонирана в художествена галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.
Както БТА съобщи, на 27 май изложба на деца, възпитаници от осем арт школи в България, беше открита в столицата, в градина "Кристал". В експозицията бяха включени тридесет и две деца от Шумен, от пети до дванадесети клас.
 
 

c